Eastern Expressions


Eastern Expressions

De visie van de school "Be Yourself"

Eastern Expressions
Be Yourself is het motto van de School en daarmee ook meteen één van de belangrijkste studiedoelen.
Uiteindelijk wil iedereen zijn, of haar, eigen emoties, stem of karakter, laten horen middels het bespelen van zijn of haar muziekinstrument, in dit geval de darbuka.

Ieder mens is uniek. Zo heeft iedereen een eigen karakter, een uniek paar handen, een muzikale voorkeur en een mate van talent. Deze zaken bepalen jouw muzikale persoonlijkheid.

Wanneer je jouw eigen persoonlijkheid via je instrument kunt vertolken is dat niet alleen erg leuk, maar het maakt je als musicus ook onderscheidend.

Eastern Expressions

Eastern Expressions

Je kunt een ritmisch patroon technisch nóg zo perfect uitvoeren, er is altijd wel ergens een darbuka speler met meer snelheid, kracht, een mooiere klank of iets anders.
Daarom is het van belang tijdens je studie vooral je eigen weg en tempo te volgen en op die manier het dichtst bij jezelf te blijven.
Wel kun je (en moet je eigenlijk) zoveel mogelijk van andere spelers leren, kopiëren en op jouw manier in je eigen spel verwerken.

In het begin lijkt alles vrij complex. Stap voor stap krijg je de technieken echter steeds beter in je handen en vingers en gaat het op de darbuka steeds beter klinken. Zo goed, dat je het betreffende patroon ook op je eigen manier in je spel gaat verwerken. Dit is precies waar het om gaat.

Eastern Expressions

HOME